Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

06. 08. 2014. 14:33 >> 14:32

NOVE NEVOLJE

BiH: Poplavljeno nekoliko gradova

Zbog obilnih kiša, u mnogim opštinama u Bosni i Hercegovini pogođenim majskim katastrofalnim poplavama, ponovo se izlivaju manje rijeke i potoci, plave objekte, prekidaju saobraćaj na putevima, a klizišta se aktiviraju.


Poslije jučerašnjih, najnovijih u nizu, obilnih padavina, u opštini Zavidovići donijeta je odluka o proglašenju stanja prirodne nepogode.

Nevrijeme je u Zavidovićima izazvalo poplave, odrone i prekide u saobraćaju, vodostaj svih rijeka je u porastu. U cijelom Zeničko-dobojskom kantonu (ZDK) pokrenuta su brojna klizišta, a saobraćaj je otežan.

"Situacija je protekle noći bila izuzetno složena, a ništa nije bolja ni jutros, jer kiša neprestano pada", kazao je agenciji Fena direktor Kantonalne uprave civilne zaštite ZDK Sead Đanović.

U Tuzlanskom kantonu izlile su se manje rijeke i brojni potoci, poplavljeno je oko 100 stambenih objekata, a reka Turija je odnijela pješački most.

U prekidu je regionalni put Lukavac-Banovići, a izvršena je i evakuacija stoke.

Najkritičnija situacija je u Špionici gdje je poplavljeno na desetine stambenih objekata. U toku noći izvršena je i evakuacija stanovnika iz nekoliko stambenih objekata.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније