Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta [ R.B. ]

11. 04. 2024. 16:38 >> 16:38

HRVATSKA

Milanović odbacio spekulacije da će sjutra da podnese ostavku

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović odbacio je danas spekulacije da će u petak da podnese ostavku na tu funkciju.

"Do (parlamentarnih) izbora je nedjelju dana, rekao sam sve što sam imao o tome, bilo bi to vrlo neodgovorno i neinteligentno jer imam posla s ljudima koji su kriminogeni. Odakle vam ideja da ću ja dati ostavku?", odgovorio je Milanović novinarima u Zagrebu upitan o tvrdnji ministra mora i saobraćaja Olega Butkovića iz Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) da će sjutra da podnese ostavku.

Milanović je upitao treba li "vjerovati jednom lažovu" koji negira postojanje poruka Josipe Rimac, bivše funkcionerke HDZ optužene za korupciju.

U SMS porukama od prije nekoliko godina, koje su ovih dana objavili mediji, nalazi se lobiranje Josipe Rimac kod Butkovića da se zaposli sin njene prijateljice.

"Vjerujete čovjeku koji kaže da se ne sjeća poruka i da ne postoje iz mobilnog telefona Josipe Rimac? Neću reći da je to netema, ali ne znam šta bih više rekao", rekao je Milanović i ponovio da treba govoriti o plinskoj aferi u kojoj je "zamračeno preko 120 miliona eura" zbog koje je prozvao premijera i predsjednika HDZ Andreja Plenkovića i bivšeg ministra Tomislava Ćorića, takođe iz HDZ.

O Milanovićevoj ostavci spekuliše se od kad je nedavno neočekivano objavio da će biti kandidat za premijera svoje bivše stranke, opozicione Socijaldemokratske partije (SDP). Iako je najavio da će biti nosilac liste SDP, Milanović i ta stranka su od toga odustali pošto je Ustavni sud utvrdio da dok je predsednik države ne može da bude kandidat na izborima niti istican kao kandidat za budućeg premijera.

Milanović je više puta isticao da ostaje kandidat za premijera i da neće da podnese ostavku na mjesto predsjednika da ne bi svu vlast prepustio HDZ koji je, kako je rekao, već preuzeo kontrolu nad vojskom i tajnim službama. To će, kako je rekao, učiniti poslije izbora, odnosno kada dobije podršku 76 poslanika za sastavljanje vlade.

Takođe je najavio formiranje vlade nacionalnog spasa i pozvao sve stranke da se ujedine protiv HDZ, a građane da glasaju za bilo koju stranku osim HDZ, kojeg optužuje za korupciju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније