Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

09. 04. 2024. 22:46 >> 22:45
Čitaj mi:

sjeverna makedonija

Medvjed napao pastira, odbranio se uz pomoć dva manja psa

Medvjed je napao 61-godišnjeg pastira u Sjevernoj Makedoniji dok je napasao krave, ali je on uspio da se odbrani uz pomoć svoja dva manja psa, objavio je danas državni Centar za upravljanje krizama (CUK).

Medvjed je stočara napao na planini Mukos u centralnom dijelu Sjeverne Makedonije i nanio mu povrede na tijelu i leđima i ugrizao za obje noge, od čega jednu ozbiljnije.

"Pastir je instinktivno uspio da se odbrani nogama nakon što je oboren na zemlju, a branila su ga i njegova dva manja psa. Pri tome je zadobio samo povrede, a situacija je bila ozbiljna, jer je tokom višestrukih napada medvjed pokušavao da ga zgrabi i ugrize za stomak, što je moglo biti fatalno", prenijeli su članovi njegove porodice.

Napad se desio u subitu 7. aprila, a, prema CUK, poslije napada, 61-godišnjak je imao snage da se vrati u svoju "kolibu", zajedno sa stadom krava, ali je tamo, usljed slabosti, izgubio svijest, a najvjerovatnije usljed pretrpljenog šoka nije moga da pozove pomoć.

Pošto se od nedjelje nije javljao kući, a članovi porodice nijesu mogli da ga dobiju telefonom, zabrinuti su otišli ​​pravo na planinu u "kolibu" kod stada krava i tu su ga našli povrijeđenog i pod velikim stresom.

"Odmah su ga odvezli u Opštu bolnicu Veles – hirurško odjeljenje, gdje mu je ukazana odgovarajuća medicinska pomoć. Noge su mu, pored rana od ujeda, otekle i od udaraca tokom borbe sa medvjedom", piše u saopštenju CUK Sjeverne Makedonije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније