Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ N1 ]

17. 03. 2024. 13:15 >> 13:16

MILANOVIĆ

"Neću dati ostavku na mjesto predsjednika Hrvatske"

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović oglasio se na službenom profilu na Fejsbuku i prokomentarisao izjave HDZ-ovaca, na čelu sa premijerom Andrejom Plenkovićem.

Milanović je kazao da su Plenković i njegovi HDZ-ovci svjesni od juče da gube izbore za Hrvatski sabor. Zbog toga su, kaže Milanović, odmah, u strahu od poraza, krenuli osporavati ustavnost njegovog učestvovanja na parlamentarnim izborima.

"Ali, šta god oni govorili i kakvu god odluku HDZ-ove ustavne sudije donijele, možete biti mirni. Na ovim izborima ću učestvovati kao kandidat za premijera i pobijediti. Ako ustavne sudije izvrše nalog kukavice Plenkovića, kao što su poslušno izvršavali sve njegove naloge proteklih godina, pa me spriječe da budem kandidat na listi u prvoj izbornoj jedinici u kojoj se i on takmiči, lista naše koalicije će svejedno pobijediti", napisao je Milanović.

Isto tako, poručuje im da ne brine, da neće dati ostavku na dužnost predsjednika Republike jer neće, kaže, prepustiti svu vlast u Hrvatskoj u ruke Plenkoviću i HDZ-u.

"Ne zaboravite, ako odstupim s dužnosti predsjednika Republike prije pobjede na ovim izborima i prije izbora novog predsjednika Hrvatskog sabora, dužnost predsjednika Republike preuzeo bi privremeno HDZ-ovac Gordan Jandroković. Dakle, Plenković i Jandroković bi u tom slučaju upravljali državom, preuzeli bi apsolutnu vlast u Hrvatskoj. To je ono što zapravo i žele, ovladati i porobiti sve institucije hrvatske države. Siguran sam da im hrvatski ljudi to neće dopustiti", istakao je Milanović.

I da bude sasvim jasno, navodi on u objavi, nikakve neustavnosti neće biti kod preuzimanja vlasti nakon pobjede na izborima.

"Kao predsjednik Republike biću kandidat za premijera (na listi ili ne, potpuno je svejedno), nakon naše pobjede na izborima i nakon konstituisanja novog saziva Hrvatskog sabora odstupiću s dužnosti predsjednika Republike, na dužnosti predsjednika Republike zamijeniće me – kako to Ustav striktno u članku 97. propisuje – novoizabrani predsjednik Hrvatskog sabora (a to neće biti HDZ-ovca Jandroković). Nakon što okupim većinu zastupnika, od vršitelja dužnosti predsjednika Republike tražiću da mi povjeri mandat za sastav nove vlade RH. Zapamtite, samo vi odlučujete ko će pobijediti na izborima, ni ustavne sudije, ni HDZ-ova kabala, samo vi", zaključio je Milanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније