Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.B. [ RTS ]

16. 01. 2024. 15:19 >> 15:47

SRBIJA

Ekspozija u pogonu "Trajala", stradao mladić, četvoro povrijeđeno

U pogonu "Trajala" u Kruševcu jutros oko devet časova došlo je do eksplozijeu kojoj je jedna osoba stradala, a četiri su povrijeđene. Iz Sektora za vanredne situacije za RTS su rekli da nema opasnosti po životno okruženje.

Poginuli radnik, kako su prenijeli mediji, ima 18 godina.

Radnica "Trajal" korporacije koja je zadobila najteže povrede i životno je ugrožena transportovana je iz Opšte bolnice u Kruševcu na dalje liječenje na VMA.

Direktorka Opšte bolnice Kruševac dr Vesna Stević Gajić rekla je za RTS da su tri muškarca i jedna djevojka primljeni u Opštu bolnicu u Kruševcu, te da je troje u stabilnom opštem stanju.

Mještanin Ivan Radović rekao je da se čula jaka detonacija, kao i da su podrhtavali prozori.

U Fabrici "Trajal" u Kruševcu jutros oko devet časova prilikom procesa rada došlo je do eksplozije u objektu za proizvodnju gorive trake.

Požar koji je izbio usljed eksplozije je lokalizovan, a pripadnici Policijske uprave u Kruševcu i Sektora za vanredne situacije obezbeđuju lice mjesta.

Povodom jutrošnje eksplozije u Trajal korporaciji u Kruševcu, koja se bavi prozvodnjom eksploziva i prrotehničkih sredstava, poslovodstvo fabrike saopštilo je da će stručne službe istražiti detalje događaja.

"Pogon za proizvodnju gorive trake radio je uz primjenu svih bezbjednosnih mjera i pod nadzorom kamera, tako da će stručne službe istražiti detalje ovog događaja", navedeno je u saopštenju.

Eksplozija se, kako je navedeno, pored preduzetih svih mjera zaštite na radu, dogodila u pogonu za proizvodnju gorive trake Fabrike eksploziva i pirotehnike i hemije.

"Svi radnici Trajal Korporacije izražavaju duboku žalost i tugu povodom ovog tragičnog događaja", kaže se u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније