Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Б.Ч.Ј. [ Beta ]

03. 11. 2023. 19:09 >> 19:09

OMETANjE SUDA ZA ZLOČINE OVK

Bivši pripadnik OVK sjutra pred sudijom u Hagu

Bivši pripadnik OVK Isni Kilaj, koji je uhapšen zbog ometanja suda za zločine boraca OVK, biće sjutra u Hagu prvi put izveden pred sudiju za prethodni postupak, saopštio je večeras taj sud.

Kilaj (60) je, kako je saopšteno, uhapšen juče na Kosovu, po nalogu haškog tužilaštva, a zatim prebačen u sudski pritvor u Hagu.

Prema pravilima, sudija za prethodni postupak Nikola Giju će sjutra provjeriti da li je Kilaj upoznat sa razlozima za hapšenje i obavijestiće ga o pravima koje ima pred sudom.

Kako je saopštio sud, sudija će "u roku od 48 sati" odlučiti da li će Kilaja zadržati u pritvoru ili pustiti na slobodu do suđenja.

Kilaj je bio jedan od vođa OVK u Mališevu, a u vrijeme hapšenja bio je gradonačelnik tog mjesta. Jedno vrijeme, Kilaj je bio i zamjenik ministra finansija Kosova.

U prethodnom, odvojenom, saopštenju, tužilaštvo je navelo da je Kilaj "uhapšen zbog krivičnih djela protiv sprovođenja pravde, uključujući ometanje službenih lica u vršenju službenih dužnosti".

Haško tužilaštvo naglasilo je da "sprječavanje sprovođenja pravde smatra krajnje ozbiljnim djelima".

Tužilaštvo će "nastaviti da istražuje i krivično goni svakoga ko je uključen u takve slučajeve, uključujući i one koji zastrašuju ili ometaju svjedoke ili pružaju finansijsku i drugu podršku takvim krivičnim djelima".

Pred istim sudom, koji se zvanično zove Specijalizovana vijeća Kosova, trenutno je u toku postupak nedavno uhapšenih protiv Sabita Januzija i Ismeta Bahtijarija, optuženih za isto krivično djelo i za zastrašivanje svjedoka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније