Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Т.Г. [ n1 ]

18. 09. 2023. 16:31 >> 16:37

BATUT

U Srbiji raste broj oboljelih od groznice zapadnog Nila

U Srbiji je do 16. septembra ove godine registrovano 73 oboljelih od groznice zapadnog Nila, objavio je Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

U Srbiji je 28. avgusta registrovano bilo 57 oboljelih, dok je taj broj sada veći za 16.

Među oboljelima su 43 muškarca i 30 žena, starosti od 18 do 89 godina.

U sezoni nadzora 2023. godine, do 13. septembra u državama Evropske unije i Evropske ekonomske zajednice prijavljeno je ukupno 417 slučajeva obolijevanja od groznice Zapadnog Nila u humanoj populaciji, kao i 31 smrtni ishod koji se može dovesti u vezu sa ovom bolešću.

U Italiji su oboljele 203 osobe, a devet ljudi je umrlo, u Grčkoj 119 oboljelih i 14 smrtnih slučajeva, u Rumuniji su 42 osobe zaražene, a sedam osoba je umrlo, u Mađarskoj su zabilježene 23 infekcije, Francuskoj 21, u Španiji pet oboljelih i jedan smrtni slučaj.

U Njemačkoj su oboljele tri osobe, dok je na Kipru i Sjevernoj Makedoniji registrovan po jedan slučaj groznice Zapadnog Nila.

Groznica Zapadnog Nila je sezonsko oboljenje koje se prenosi ubodom zaraženog komarca, a sezona transmisije virusa u Srbiji uobičajeno traje od juna do novembra mjeseca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније