Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Т.Г. [ n1 ]

11. 09. 2023. 16:36 >> 16:41

INSTITUT ZA JAVNO ZDRAVLjE

Srbija: Do danas registrovano 69 slučajeva groznice Zapadnog Nila

U Srbiji je do 11. septembra registrovana 69 slučaja obolijevanja od groznice Zapadnog Nila, saopštio je Institut za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut".

U Beogradu je prijavljeno 19 slučajeva, u Južnobačkom okrugu 20, u Zapadnobačkom sedam, Sremskom sedam, Južnobanatskom četiri, Srednjobanatskom tri, u Sjevernobačkom, Kolubarskom i Mačvanskom po dva, a u Nišavsko, Sjevernobanatskom, Mačvanskom i Pomoravskom okrugu po jedan slučaj.

Groznica Zapadnog Nila je sezonsko oboljenje koje se prenosi ubodom zaraženog komarca.

Glavni prenosilac virusa Zapadnog Nila je Culex pipiens, vrsta komarca koja je odomaćena i kod nas. Sezona transmisije virusa Zapadnog Nila u Srbiji uobičajeno traje od juna do novembra mjeseca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније