Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

05. 03. 2013. 19:38 >> 19:31

AFERA AFLATOKSIN

Ješić objavio rezultate analize iz Njemačke

Vojvođanski sekretar za poljoprivredu Goran Ješić objavio je rezultate analize mlijeka koje je poslao u dvije njemačke labaratorije, koji pokazuju da u nekim uzorcima nivo aflatoksina prelazi i 0,5 mikrograma po kilogramu, što je desetostruko više od evropskih standarda.

Analiza je rađena po Elisa metodi, a Ješić je predočio rezultate laboratorije "MUVA Kempten" iz Minhena, prenosi B92.

Svih 19 poslatih uzoraka mlijeka, prema rezultatima, sadrže više od 0,05 mikrograma aflatoksina po kilogramu, dok je u četiri uzorka nivo kancerogene materije deset puta veći i prelazi granicu od 0,5, koju je naknadno propisala Vlada Srbije.

U vrijeme kada su uzorci uzeti, granica dozvoljenih aflatoksina M1 u mlijeku u Srbiji iznosila je 0,05 mikrograma po kilogramu.

Ranije danas, srpski ministar poljoprivrede Goran Knežević izjavio je da će Srbija vratiti dozvoljeni nivo aflatoksina u mlijeku na 0,05, dodajuću da je povećanje nivoa na 0,5 bilo iznuđeno zbog zaštite poljoprivrednika. On je ponovio da je mlijeko koje se nalazi u prodavnivcama u Srbiji bezbjedno za upotrebu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније