Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

А.М. [ N1 ]

13. 07. 2023. 18:09 >> 21:44

U BLIZINI ŠIBENIKA

Veliki požar u Dalmaciji, povrijeđene četiri osobe

Požar koji je danas zahvatio prostor nedaleko od Šibenika, u Dalmaciji gasi 155 vatrogasaca, 57 vatrogasnih vozila, 2 air traktora i svih pet kanadera MORH-a, a gašenje otežava jak vjetar. U Grebaštici, vatra je progutala nekoliko kuća. Lakše su povrijeđene četiri osobe, tri vatrogasca i jedan građanin za kojeg vatrogasci tvrde da je svojevoljno došao u zonu požara kako bi gledao i snimao gašenje.

“Primili smo dojavu o požaru u Gornjim Banovcima u 11 i 11 sati. Intervencija je u toku”, kazali su za Šibenik.in vatrogasci.

“Stanje nije dobro, vatra se širi. Povećava se južni vjetar, pored dva kanadera tražili smo dodatnu pomoć”, rekao je Volimir Milošević, glavni vatrogasni zapovjednik JVP-a Šibenik za N1 Zagreb.

Trenutno je požar kod Grebaštice aktivno gasi 155 vatrogasaca, angažovano je 57 vozila, 3 Candaira, 2 Air tractora, a u dolasku su još dva Air tractora. broj vatrogasaca na terenu se stalno povećava, a angažovani su i vatrogasci Šibensko-kninske, Splitsko-dalmatinske i Zadarske županije.

Iz Hrvatske vatrogasne zajednice za N1 Zagreb potvrdili su da su vatrogasac i još jedna osoba povrijeđeni.

"Vatrogasac se nadisao dima, sad je dobro. Građanin je svojom krivicom došao u zonu gašenja, apelujemo na građane da se sklone iz zone gašenja“, kazali su iz HVZ.

Vatra guta kuće

Strašni prizori stižu iz Grebaštice u kojoj vatra guta kuće.

Policija moli građane i da uklone automobile i udalje se od vatre.

"Apelujemo na sugrađane da svojim ponašanjem olakšaju posao dežurnim službama na terenu i omoguće im neometan prolazak putevima ili drugim pristupnim putevima gdje je požar. Neka sklone automobile i druge pokretne stvari koje vatrogascima mogu smetati u gašenju požara kao i da se sami udalje od vatre i ne dovode sebe u opasnost“, prenosi Šibenik.in.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније