Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ A.B. ]

25. 06. 2023. 12:14 >> 12:21

POPLAVE NA KOSOVU

U Peći stradali majka i dijete

U velikim poplavama koje su pogodile opštinu Peć stradale su dvije osobe - žena i petogodišnje dijete, a situacija se danas smiruje.

Gradonačelnik opštine Peć Gazmend Muhadžeri je izjavio da je šokiran posljedicama.

"Ovo je ozbiljna i gorka situacija za naš grad. U ovom teškom vremenu, izražavam saučešće i punu solidarnost. Nadam se da imaju snage da prevaziđu ovu situaciju", napisao je Muhadžeri na Fejsbuku.

On je dodao da su ekipe opštine na terenu i posmatraju stanje posle poplava.

Ministar administracije lokalne samouprave Kosova Eljbert Krasnići saopštio je da je taj resor u stalnoj komunikaciji i koordinaciji sa opštinom, Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom odbrane da priteknu u pomoć građanima u Peći nakon poplava u subotu.

Krasnići je u objavi na Fejsbuku rekao da komunikacija sa ovim institucijama nije prestala od početka kiše u subotu uveče.

"Zabrinuti i šokirani situacijom zbog poplava u Peći, gdje su živote izgubila dva naša građanina, dijete i njegova majka. Od kada su kiše počele sinoć, bio sam u stalnoj komunikaciji i koordinaciji sa gradonačelnikom Muhadžerijem, ministrom unutrašnjih poslova Dželjaljom Svečljom i ministrom odbrane Armendom, kako bismo pomogli građanima i opštini u ovoj teškoj situaciji", kazao je Krasnići.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније