Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ A.B. ]

21. 06. 2023. 20:14 >> 20:34

PREMIJER KOSOVA

Kurti: Vučićevi naprednjaci politizuju kriminalce

Premijer Kosova Aljbin Kurti poručio je Srbima sa Kosova da je protiv rata, ali da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić spreman da izgubi još jedan.

"Ja nisam za rat. Ja sam protiv rata. Ja sam socijaldemokrata. Ja sam patio tokom rata, bio sam ratni zarobljenik više nego dvije i po godine", rekao je premijer Kosova u video obraćanju upućenom Srbima na Kosovu.

Ipak, naglasio je da “situacija nije nimalo laka", ta da svi strepe od nepredvidljivih mogućih događaja u skoroj budućnosti, prenosi Radio KiM. 

Ponovo je govorio i o hapšenju kosovskih policajaca te naglasio da se “neće tolerisati napadi i kidnapovanje policajaca, pucanje na vojnike KFOR-a, kao i nasilno srljanje na novinare”.

„Aleksandar Vučić danas predstavlja spremnost Srbije da izgubi još jedan rat. Istovremeno, on vam je garancija da devedesete neće postati prošlost. On izgleda da ima samo lijepa sjećanja na rat a i takve osjećaje", kazao je Kurti.

Dodao je da su Vučićevi naprednjaci već više od 10 godina kriminalizirali politiku u Srbiji, a sada na sjeveru Kosova pokušavaju da politizuju kriminalce.

"Sa druge strane, mi smo zatvorili 16 ilegalnih puteva na sjeveru, uništili 83 kriminalne grupe, konfiskovali oko dvije tona narkotika, uništili 14 laboratorija droge, osam takvih na sjeveru, a i pet takva za proizvodnju kripto valuta“, istakao je Kurti.

Poručio je da su na Kosovu potrebni prijevremeni izbori.

"Bez demokratske kampanje nema fer izbora. Zato je potrebna vladavina prava, sredina u kojoj nema zastrašivanja i kriminalaca. To mi hoćemo i moramo uspostaviti zajedno. Uz vladavinu prava možemo da postepeno smanjimo broj policajaca po opštinskim zgradama“, zaključio je Kurti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније