Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

07. 03. 2014. 10:40 >> 10:41
9

VRH PRIORITETA

Fajon: Treba mijenjati ustav BiH

Izvjestiteljica Evropskog parlamenta za viznu liberalizaciju i evropska parlamentarka iz Slovenije Tanja Fajon je pred Odborom američkog Senata izjavila da je Bosna i Hercegovina u najvećoj političkoj krizi od svih zemalja Zapadnog Balkana, dodajući da su potrebne široke promjene Dejtonskog mirovnog sporazuma kako bi zemlja mogla da funkcioniše, javlja agencija Anadolija.

Naime, u izlaganju u američkom Senatu gdje je održana razmjena mišljenja na temu "Dešavanja na Zapadnom Balkanu i politički odgovori", Fajon je ocijenila da se međunarodna zajednica mora mnogo više posvetiti razvoju i stabilizaciji Zapadnog Balkana.

"Moramo se mnogo više fokusirati na Zapadni Balkan. Ova godina je odlučujuća za napredak regije. Posebno zbog činjenice da se u nekoliko zemalja Balkana održavaju izbori. Sjedinjene Američke Države su u prošlosti igrale vrlo značajnu ulogu na Balkanu, a nastaviće to da radi i u budućnosti. Ipak, potrebno je da se više posvetimo cijeloj regiji. Kao što su pokazali protesti u BiH u februaru ove godine, bez slušanja glasa naroda mogu se ugroziti stabilnost i mir", rekla je ona.

"BiH moramo staviti na vrh naših prioriteta na Balkanu. To je trenutno najnestabilnija zemlja u regiji podijeljena po etničkim linijama. Dejtonski sporazum je okončao rat u BiH, ali nije doprinio uspostavljanju struktura za funkcionisanje države. Zato su potrebne ozbiljne promjene u BiH i unutrašnji proces koji će rezultirati širokim ustavnim promjenama", kazala je Fajon.

Пратите нас на

Коментари9

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније