Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Бета [ R.B. ]

15. 06. 2023. 09:32 >> 09:48

EVAKUISANO 76 LjUDI

Srbija: Zbog poplava vanredna situacija u 32 opštine

Zbog izlivanja rijeka i potoka proglašena je vanredna situacija u 32 grada i opštine u Srbiji, a dok se otklanjaju posljedice poplava očekuje se i novi talas izlivanja, jer se najavljuju nove obilne padavine, izjavio je jutros predstavnik Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Miloš Milenković.

Milenković je za RTS izjavio da je od 26. maja do danas evakuisano 76 ljudi, a pripadnici MUP-a imali su oko 500 intervencija.

Prema njegovim riječima, trenutno je najteže u opštini Kosjerić u kojoj je 20 domaćinstava bez struje i gdje su odsječeni neki putni pravci.

Milenković je dodao da je najviše angažovanja pripadnika Sektora za vanredne situacije bilo u Novom Pazaru, Aleksincu i Kosjeriću.

"U prethodnih 12 časova, pored te tri lokalne samouprave, pripadnici MUP-a i Sektora za vanredne situacije bili su angažovani u ukupno 21 intervenciji. Od toga je naglasak bio na crpljenju vode kao dijelu otklanjanja posljedica elementarnih nepogoda. U prethodnom periodu imali smo još jedno evakuisano lice upravo na teritoriji opštine Aleksinac", rekao je Milenković.

Vanredna odbrane od poplava uvedena je na vodnoj jedinici "Ibar Kraljevo-Novi Pazar", kao i cjelodnevno dežurstvo nadležnih službi na tom području, dok je kod Kraljeva Sektor za vanredne situacije preventivno postavlo odbrambene mobilne bedeme.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније