Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 02. 2014. 16:45 >> 16:46
1

NADBISKUP PULJIĆ

Hrvatska: Izvinjenje žrtvama sveštenika pedofila

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije i zadarski nadbiskup monsinjor Želimir Puljić izvinio se svim žrtvama sveštenika iz Bibinja don Nedeljka Ivanova, koji je kažnjen za krivično djelo pedofilije.

Ivanov je prvi sveštenik u Hrvatskoj osuđen za krivično djelo pedofilija, a Puljić je gostujući u Dnevniku 3 HRT-a, rekao da je zgoržen nad tim činom.

Još jednom se izvinjavam svim žrtvama i molim da oproste, ako to mogu, rekao je Puljić i dodao da je crkveni proces utvrdjivanja čina pedofilije trajao dvije godine zato što su prvo morali da prikupe sva svjedočenja, prevedu ih i pošalju u Kongregaciju koja je potom donijela odluku i o tome obavijestila Zadarsku nadbiskupiju.

Puljić je rekao da je cijeli slučaj odmah prijavljen policiji, ali da je nažalost nastupila zastarjelost pa je Ivanov kažnjen samo time što će od svih svešteničkih dužnosti smjeti samo da služi misu u Svešteničkom domu.

Ivanov je kažnjen i fanansijski, a to znači da će ubuduće dio svoje penzije svakog mjeseca morati da uplaćuje Karitasu. Ivanov će, dodao je Puljić, morati i lično da se izvini žrtvama.

Puljić je uvjeren da će ovaj slučaj, kako je rekao, sablazniti male vjernike.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније