Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RSE ]

17. 02. 2023. 07:33 >> 07:26

AFERA PRISLUŠIVANjA

Sud u Strazburu odbio žalbu Gruevskog

Evropski sud za ljudska prava u Strazburu odbio je žalbu osmorice bivših zvaničnika Sjeverne Makedonije kao preuranjenu i uputio ih prvo da završe sve sudske postupke u svojoj zemlji. Oni su dio optuženih u sudskim slučajevima koji su proizašli iz afere sa prisluškivanjem.

Bivši funkcioneri VMRO-DPMNE su se žalili na osporeno pravo na pravično suđenje. Sud nije ocjenjivao aboliciju bivšeg predsjednika Đorđa Ivanova iz 2016. godine, iako je to podnijeto kao argument u žalbi.

Tada je pomilovano 56 osoba osumnjičenih i osuđenih u nekoliko slučajeva koje je vodilo Specijalno javno tužilaštvo, nastalih iz velike afere masovnog prisluškivanja preko 20.000 ljudi.

Bivši premijer Nikola Gruevski, bivši ministri u njegovoj vladi, Mile Janakievski i Gordana Jankulovska, sekretar Vlade Kiril Bojinovski, načelnik Uprave za kontraobaveštajne poslove i bezbjednost Sašo Mijalkov i njegov bivši šef kabineta Toni Trajkovski, bivši gradonačelnici Vladimir Talevski i Edmond Temelko, žalili su se u Strazburu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније