Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

РТС [ R.B. ]

26. 12. 2022. 17:37 >> 17:34
8

O ZABRANI ODLASKA NA KIM

Porfirije: Danas su vrata na mom domu za mene zaključana

Danas su vrata na mom domu za mene zaključana, poručuje patrijarh srpski Porfirije, nakon što je vraćen sa administrativnog punkta Merdare.

"Kao patrijarh, krenuo sam u prvo i najvažnije sjedište svoje Crkve. Kao sveštenik, krenuo sam da budem sa svojim narodom uoči najradosnijeg praznika. Kao građanin, krenuo sam u svoju kuću, u svoj dom", poručio je patrijarh na Instagramu.

"Od trenutka kada sam krenuo ovim putem ponavljam: gdje god sam bio van Kosova i Metohije, bio sam u tuđini. Jedino sam na Kosovu i Metohiji kod svoje kuće. Danas su vrata na mom domu za mene zaključana i ja se molim Bogu da otključa srca onih koji su ih zatvorili i da ljubav Božića i rođenja Spasitelja dodirne um i savjest svih ljudi", poručuje patrijarh.

On je nešto poslije 14.30 sati vraćen sa administrativnog prelaza Merdare.

Patrijarh se danas uputio uprkos jučerašnjem dopisu Prištine da mu nije dozvoljen boravak, javlja Kosovo-online.com.

Patrijarh se, pišu mediji, u automobilu nekoliko minuta zadržao na strani koju kontroliše kosovska policija, zatim se okrenuo i vratio nazad ka Kuršumliji.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније