Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

21. 01. 2014. 13:19 >> 13:21

ISTRAŽIVANJE

Hrvatsko podmorje bogato naftom

U Hrvatskoj su počele pripreme za prvi javni tender za dodijelu koncesija za istraživanje i eksploataciju nafte i plina.

 

Nakon pet mjeseci dovršeno je 2D snimanje hrvatskog podmorja koje je sprovedeno na hrvatskom dijelu Jadrana u dužini od 15.000 kilometara, prenosi Dnevnik.hr.

Snimanje je obavila međunarodna kompanija "Spectrum Geo LTD", a snimali su i italijanski dio Jadrana. Snimanje je završeno juče, a slijedi obrada podataka koji će biti dostupni do kraja godine.

"Na temelju podataka dobijenih u ranim fazama obrade već sada možemo zaključiti kako postoji značajan potencijal za pronalazak još neotkrivenih zaliha nafte i plina duž cijele strane hrvatskog dijela Jadrana", rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak.

Objava javnog tendera za koncesiju najavljena je za drugo tromjesječje 2014.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније