Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ RTS ]

17. 01. 2014. 12:32 >> 12:33

KORIDOR 11

Pijaća voda prekinula radove

Na trasi Koridora 11 pojavila su se jaka izvorišta pijaće vode pa se radovi privremeno prekidaju. Mještani takovskog kraja vjeruju da je ta voda ne samo zdrava, nego i ljekovita pa od nje očekuju ekonomsku dobit.

 

Na trasi Koridora 11, gdje su radovi na trasi budućeg auto-puta Beograd-Južni Jadran, kroz takovski krak pojavila su se izvorišta zdrave pijaće vode zbog koje se privremeno obustavljaju radovi.

Kako su rekli stručnjaci beogradskog građevinskog preduzeća "Ratko Mitrović" mine i teške građevinske mašine koje iskopavaju duboke rupe za nadvožnjake presiejcaju "vodene žice" i na trasi su se pojavila čitava jezera.

Najveći izvor čiste planinske vode pronađen je u Brđanima ispod brda Zrnac, ali je on zatrpan po dogovoru izvođača radova i vlasnika parcela kako bi se nastavili dalji radovi na Koridoru.

Kako je za agenciju Beta izjavio vlasnik parcele Miloš Bradonjić (48) kada se svi radovi završe izvor će ponovo biti otvoren i kaptiran, te će voda moći da se koristi.

"Nakon završetka auto-puta svi izvori će se otčepiti i ovaj kraj će dobiti novu blagodet - zdravu planinsku pijaću vodu koja će moći i da se flašira", ocijenio je Bradonjić.

Meštani su ubijeđeni da ova voda ima i ljekovita svojstva, jer se nalazi između banje Gornja Trepča i izvorišta Savinac koji je ljekovit. U blizini tih izvora, a posebno na Zrncu, nigdje blizu nema objekata koji bi mogli da budu potencijalni zagađivači izvorišta jer je riječ o nepristupačnom terenu.

Ministar prirodnih resursa, rudarstva i prostornog planiranja Milan Bačević tokom jučerašnjeg boravka u opštini Gornji Milanovac posebno je istakao da su u tom kraju nedovoljno istražena izvorišta vode i da je to velika razvojna šansa Srbije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније