Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

17. 01. 2014. 10:14 >> 10:19

POSJETA BiH

File u Sarajevu zbog deblokade EU puta

Evropski komesar za proširenje Štefan File doputovaće danas u Sarajevo gdje će razgovarari sa zvaničnicima Bosne i Hercegovine (BiH) o pronalaženju načina da se ta zemlja konačno pokrene na evropskom putu.

Fileov portparol, Peter Stano, kazao je da je cilj posjete evropskog komesara, nastavak diskusije sa političkim liderima o rješavanju pitanja 'Sejdić-Finci' i pronalaženju načina da se BiH konačno pokrene na evropskom putu. 

File bi trebalo da razgovara sa liderima sedam vodećih političkih partija u BiH, prenosi klix.ba. 

Sprovođenje odluke Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić-Finci" bitno je za nastavak puta BiH ka EU. Odluka nije provedena je političari iz Federacije BiH ne mogu da postignu dogovor.

Sud u Strazburu je prije pet godina donio odluku u korist Sejdića i Fincija i zatražio od vlasti u BiH da usvoje izmjene Ustava te zemlje u tom dijelu, što nikada nije učinjeno. 

Evropska komisija je u više navrata upozorila da postoji mogućnost da zbog toga naredni izbori u BiH, zakazani za ovu godinu, budu proglašeni nevažećim.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније