Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta/I. P. ]

17. 10. 2022. 10:28 >> 10:28
3

FON KRAMON

Moguće da naredna ponuda ne bude bolja, Srbija daleko od EU

Izvjestilac Evropskog parlamenta za Kosovo Viola fon Kramon izjavila je da Beograd i Priština treba ozbiljno da razmotre ponudu Pariza i Berlina jer je "moguće da naredna ne bude bolja od prethodne".

Ona je, za današnji list Nova, ocijenila da bi Beograd i Priština trebalo da nađu "održiv kompromis i progutaju neke gorke pilule na putu napretka".

"U potpunosti i nepokolebljivo podržavamo rad Miroslava Lajčaka i vjerujem da bi cilj mogao da bude realan", rekla je Fon Kramon, na konstataciju novina da izaslanik Evropske unije za dijalog Lajčak očekuje da sporazum Beograda i Prištine bude postignut do kraja 2024. godine.

Ona je ocijenila da je Srbija danas "najdalje moguće od 2000. godine" daleko od Evropske unije.

"Nijesam sigurna da ljudi u Srbiji znaju da je reputacija Srbije najgora poslije 1999. godine", navela je Fon Kramon.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније