Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

26. 02. 2013. 19:06 >> 19:00

VELIKE ŠTETE

Makedonija: Prva žrtva poplava

U Makedoniji je zabilježena prva žrtva velikih poplava, koje su pogodile istočni i južni dio zemlje i nanijele veliku štetu.

Radovan Stankovski (51) udavio se u nabujaloj Dubočičkoj rijeci, u kumanovskom kraju, u blizini makedonsko-srpske granice, a njegovo tijelo pronađeno je jutros, prenijeli su mediji u Skoplju.


 

Mjesto Sveti Nikole, u istočnoj Makedoniji je bez struje, jer je voda poplavila glavnu trafo-stanicu, a Štip bi mogao da ostane bez vode, jer su poplavljene pumpe.

U strumičkom kraju četiri sela potpuno su potopljena, javili su mediji, koji izvještavaju da je voda negdje dosegla i visinu prvog sprata na kućama.

Žitelji su u panici, neki od njih su jedva uspjeli da se spasu bujice. Spasilačke jedinice su na terenu, a u akciju spasavanja uključene su i druge javne ustanove i privatne firme, saopštila je opština Strumica.

Vlada Makedonije danas je razmatrala situaciju i donijela niz mjera za zaštitu stanovništva i imovine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније