Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Index.hr [ B.B. ]

06. 02. 2022. 22:44 >> 22:45

PREVENTIVNI NADZOR

Kod sedam hrvatskih vojnika otkriveno prisustvo narkotika

Kod osmorice hrvatskih vojnika otkrivena je prisutnost metabolita droga. Vojnici su "pali" ove godine u preventivnom nadzoru Oružanih snaga, potvrđeno je Dnevniku Nove TV.

U Ministarstvu obrane kažu kako je utvrđena konzumacija kokaina i marihuane. Prijava je podnesena protiv sedmorice, dok je jedan pripadnik HV-a medicinskom dokumentacijom potkrijepio prisutnost metabolita ljekova u organizmu, te nije prijavljen.

Većina pripadnika je iz sastava Hrvatske kopnene vojske. Službeno nije poznato jesu li drogu konzumirali dok su bili u službi ili izvan kasarne, kako su je nabavili i o kojim je količinama riječ.

Inače, u Ministarstvu obranu navode kako svi pokrenuti postupci protiv vojnika kod kojih je prošle godine utvrđeno da su konzumirali drogu, još nisu završeni.

Riječ je o pripadnicima Zapovjedništva specijalnih snaga, koji su bili pozitivni na kokain i protiv kojih su pokrenuti vojni postupci. Testirani su bez najave i ciljano. Za zloupotrebu narkotika koji su tada zabilježeni među specijalcima tvrdili su da predstavljaju izolovane slučajeve.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније