Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92/Tanjug ]

23. 11. 2020. 11:41 >> 11:41

VLADA HRVATSKE

Šalju dodatne vojnike i helikoptere na Kosovo

Vlada Hrvatske usvojila je Nacrt predloga odluke o učestvovanju Oružanih snaga Hrvatske u operaciji podrške miru Kforu na Kosovu.

Prema tom nacrtu, povećava se hrvatski kontigent u Kforu sa dosadašnjih 40 na 150 pripadnika i sa dva helikoptera Hrvatskog ratnog vazduhoplovstva.

U Nacrtu predloga, koji je usvojen na sjednici 19. novembra, podsjeća se da je Hrvatski sabor 31. oktobra 2018. donio odluku o učestvovanju Oružanih snaga Hrvatske u operaciji podrške Kforu na Kosovu, u skladu sa kojom u 2019. i 2020. godini se može uputiti do 40 pripadnika, sa dva helikoptera.

Ukazuje se da je trenutno u operaciji Kfora raspoređen 33. hrvatski kontingent sa 38 pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske i dva helikoptera Hrvatskoga ratnog vazduhoplovstva, a područja razmještaja su Priština, Uroševac i kamp pored Peći, prenosi Kosovo online.

Prošle nedjelje, hrvatski mediji su prenijeli da je ispraćen 34. hrvatski kontingent (HRVCON) u NATO operaciju podrške miru KFOR na Kosovu, a da su 20 pripadnika 34. hrvatskog kontingenta KFOR krenula iz Zagreba drumskim putem prema Kosovu, preko Crne Gore i Albanije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније