Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

03. 12. 2013. 12:15 >> 12:15

BEOGRAD

Novac Tijane Ognjanović u humanitarne svrhe

Roditelji Tijane Ognjanović, koja je preminula ne dočekavši transplataciju srca, saopštili da će novac prikupljen za njeno liječenje biti dat u humanitarne svrhe.

 

Otac preminule Tijane, Nebojša Ognjanović, rekao je novinarima da je pred Prvim osnovnim sudom formalno - pravno završena procedura koja će omogućiti da se Ognjanovići novca odreknu u humanitarne svrhe.

"Nikada nijesmo namjeravali da novac zadržimo za sebe. Nigdje nijesmo pobjegli, vidite da smo i dalje tu", kazao je Ognjanović i napomenuo da će sa Ministarstvom zdravlja biti obavljena serija razgovora nakon koje bi trebalo da se utvrdi na koji način će novac sa računa biti potrošen.

Na današnjoj ostavinskoj raspravi, Ognjanovići su se formalno - pravno prihvatili nasljedstva kojeg će se nakon dobijanja zvaničnog rješenja odreći.

"To je bilo neminovno, jer smo u ovoj situaciji zakonski jedino mi u mogućnosti da obavimo prenamjenu tog novca i odreknemo se u humanitarne svrhe", kazao je Ognjanović. On je rekao da će ukupna cifra sa sredstava biti naknadno saopštena.

Portparol Prvog osnovnog suda Ida Nikitović izjavila je da je za nasljednika oglašena Jelena, majka Tijane i da je u izradi rješenje koje će joj biti dostavljeno. Ona je navela da zaostavštinu čine novčana sredstava koja se vode na ime Tijane i na računu koji je otvoren na ime njene majke. Na početku ostavinske rasprave, Ognjanovići su objasnili da je račun na majku otvoren kako bi na njega prebacili novac sa Tijaninih računa da bi mogli da plate troškove liječenja u Hjustonu, jer plaćanje nije moglo da se obavi sa djevojčicinih računa.

Tijana Ognjanović (8) preminula je 15. jula u bolnici u Hjustonu ne dočekavši transplataciju srca za koju su sredstva prikupljana u humanitarnoj akciji u Srbiji.

Pojedini mediji ranije su objavili da je novac sa računa koji se vodio na ime preminule djevojčice u Komercijalnoj banci podignut, što je demantovalo Ministarstvo unutrašnjih poslova kao i premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Roditelji nijesu željeli da komentarišu takva pisanja i naveli su da će sve biti gotovo na sudu.

Prema pisanju medija za operaciju Tijane Ognjanović u humanitarnoj akcji prikupljeno je 2.580.000 miliona eura, od čega je za liječenje u Hjustonu plaćeno 1,1 milion dolara. Sa još 87.000 dolara plaćene su avionske karte i boravak u bolnici, dok je sahrana djevojčice koštala 1,6 miliona dinara. Na Tijaninom računu ostalo je 405.000 dolara, a na dva računa na ime njene majke još 1.26 miliona eura, pišu mediji.

(B92)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније