Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: N1 ]

23. 07. 2021. 07:58 >> 07:59

U ZATVOR "IDRIZOVO"

Boki 13 odveden na izdržavanje zatvorske kazne

Šoumen i rijaliti zvijezda iz Sjeverne Makedonije Bojan Jovanovski – Boki 13 odveden je iz kućnog pritvora u zatvor "Idrizovo" kod Skoplja na izdržavanje zatvorske kazne na koju je osuđen u slučaju "Reket".

To je lokalnim medijima potvrdio direktor najvećeg zatvora u Sjevernoj Makedoniji Jovica Stojanović.

Jovanovski je u "Idrizovo" odveden nakon što je Apelacioni sud u Skoplju u srijedu potvrdio prvostepenu presudu od devet godina zatvora, na koju je osuđen u junu prošle godine.

Prema riječima Stojanovića, Jovanovski će prvi mjesec provesti u prijemnom odjeljenju zbog antikovid protokola, nakon čega će biti prebačen u poluotvoreno odjeljenje gdje treba da odleži preostali dio kazne.

Makedonski šoumen Boki 13 je u istražnom zatvoru i u kućnom pritvoru već proveo dvije godine, od kada je u julu 2019. uhapšen na granici sa Grčkom.

Apelacioni sud u Skoplju potvrdio je Bokiju 13 i bivšoj specijalnoj tužiteljki Katici Janevi zatvorske kazne u slučaju "Reket".

Osnovni krvični sud u Skoplju je 18. juna 2020. prvostepeno osudio Bojana Jovanovskog na devet godina u slučaju "Reket", a razriješenu makedonsku specijalnu tužiteljku Katicu Janevu na sedam godina zatvora.

Obrazlažući presudu Krivičnog suda u Skoplju Vaska Nikolovska-Masevska je tada rekla da je Jovanovski osuđen za krivična djela "protivzakonit uticaj" i "pranje novca", a bivša specijana tužiteljka za prisluškivane razgovore i za "zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja".

Suđenje u slučaju "Reket", koje je izazvalo veliku pažnju u javnosti, počelo je 3. decembra 2019. godine, a pored Jovanovskog i Janeve, bio je optužen i Zoran Milevski, koji je na prvom ročištu proznao krivicu i dobio tri godine zatvora.

Prema optužnici, Jovanovski, Janeva i Milevski su od novembra 2018. do aprila 2019. uzeli 1,55 miliona eura od jednog od najbogatijih Makedonaca, biznismena Jordana Kamčeva, da mu se zauzvrat "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija" u kojem je prvoosumnjičeni.

Jovanovski i Milevski su uhapšeni 15. jula 2019, kada je Tužilaštvo za organizovani kriminal Sjeverne Makedonije otvorilo istragu za slučaj nazvan "Reket", a Janeva je uhapšena 21. avgusta iste godine.

Prema presudi, Bokiju 13 se, pored zatvorske kazne, konfiskuju i skupe brendirane stvari, umjetničke slike koje su mu oduzete na početku istrage, namještaj koji je kupio Janevoj novcem dobijenim od "reketa" i 12.000 eura koji su pronađeni kod njega.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније