Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

07. 07. 2021. 13:14 >> 13:15
20

OSUDA GENOCIDA

Skupština Kosova usvojila Rezoluciju o Srebrenici

Skupština Kosova usvojila je danas rezoluciju kojom je osudila genocid u Srebrenici 1995. godine i "sva kršenja prava bosanskog naroda u Bosni i Hercegovini".

Za rezoluciju je glasalo 89 prisutnih poslanika.

Tačka jedan rezolucije navodi da su, nakon zauzimanja Srebrenice od Vojske Republike Srpske, te snage nekoliko dana sprovodile masakre u Srebrenici i okolini, ubijajući više od 8.000 bosanskih muškaraca, dječaka i maloljetnika.

U četvrtoj tački piše da kosovski parlament "osjeća i izražava duboku tuga zbog nevinih ljudi koji su stradali u genocidu u Srebrenici, tokom krvavog rata u Bosni i Hercegovini i izražava saučešće preživjelim članovima porodica".

Poslanici Srpske liste napustili su salu u kojoj se održava plenarna sjednica kada je počela rasprava o rezoluciji.

Oni su iz sale izašli u trenutku kada je poslanik iz bošnjačke zajednice Bahri Šabani počeo da obrazlaže Nacrt rezolucije.

Пратите нас на

Коментари20

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније