Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

02. 07. 2021. 06:51 >> 06:52
3

STOLTENBERG PORUČIO

KBS ne može na sjever Kosova bez dozvole KFOR-a

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg tokom posjete Kosovu izjavio je da Priština mora da poštuje Briselski sporazum prema kome Kosovske bezbjednosne snage (KBS) ne mogu da idu na sjever bez dozvole KFOR-a i NATO.

"Očekujem da se kosovske vlasti pridržavaju sporazuma koji smo postigli 2013. godine i da Kosovske bezbjednosne snage ne budu razmještene na sjeveru bez prethodne saglasnosti KFOR-a i NATO", rekao je Stoltenberg na konferenciji za novinare, prenosi Kosova pres.

Stoltenberg je dodao da misli da je ovo najbolji način da se nastavi sa pronalaženjem prave ravnoteže kako bi se izbjegle situacije koje bi mogle oslabiti napore za pronalaženje rješenja i bilo šta što bi moglo podrivati dijalog Prištine i Beograda.

Poslije sastanaka koje je imao sa kosovskom predsjednicom Vjosom Osmani i premijerom Aljbinom Kurtijem, Stoltenberg je na konferenciji za novinare rekao da je ovdje da prenese poruku da će NATO ostati da pomogne i stvori sigurno i mirno okruženje za sve građane.

"Moja poruka je bila da je NATO ovdje da ostane. Naša misija se zasniva na uslovima, a KFOR je na Kosovu da pomogne u stvaranju sigurnog i mirnog okruženja za sve zajednice", istakao je on, prenosi Kosovo onlajn.

"Takođe snažno podržavamo napore na pronalaženju političkog rješenja. Ovdje smo dugi niz godina, osjećamo odgovornost da doprinesemo miru i stabilnosti na Kosovu, što je takođe važno za region", kazao je Stoltenberg.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније