Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

03. 04. 2021. 23:38 >> 23:41
2

BEZ KVORUMA

Kosovo: Sjutra će opet glasati o predsjedniku

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca objavio je da se zbog nedostatka kvoruma odlaže za sjutra sjednica, na kojoj poslanici treba da ponove glasanje o predsjedniku Kosova. Najavio je da bi sjednica trebalo da bude nastavljena u poslijepodnevnim časovima.

I nakon pauze koja je večeras trajala više od sat vremena, u sali Skupštine Kosova nije bilo 80 poslanika koji su uslov za nastavak sjednice.

U dva glasanja večeras u prvoj rundi za izbor predsjednika glasalo je 78 poslanika, odnosno u ponovljenom glasanju 79.

Nijesu glasala trojica poslanika DSK, Avdulah Hoti, Dritan Seljmanaj i Agim Veljiu, koji su bili u sali i time onemogućili forum koji bi obezbijedio korišćenje prve runde glasanja za predsjednika.

Prema Ustavu Kosova u prva dva kruga glasanja izabran je onaj kandidat koji osvoji 80 glasova, dok će je za izbor u trećem krugu glasanja potrebno da dobije najmanje 61 glas.

I u ovom krugu neophodno je da glasaju najmanje 80 poslanika.

Skupština ima 120 poslanika.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније