Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

08. 11. 2013. 12:30 >> 12:30

NOVI SAD

Uhapšen novinar Zoran Božinovski

Makedonski novinar, vlasnik portala "Burevesnik" Zoran Božinovski, koji je jedan od osumnjičenih u aferi "Špijun", uhapšen je danas u Novom Sadu na osnovu međunarodne potjernice.

Makedonski MUP je protiv Božinovskog i još dvadesetak osumnjičenih, krajem septembra, podnio krivične prijave za zločinačko udruživanje, zloupotrebu službenog položaja i ovlašćenja, za špijunažu, ucjene i prevare, prenosi Portal Analitika.

Među osumnjičenima su i neki službenici makedonske obavještajne agencije, Uprave MUP-a za bezbjednost i kontrašpijunažu, vojske, Ministarstva odbrane, kabineta predsjednika parlamenta.

Oni su osumnjičeni za špijunažu i saradnju sa inostranim bezbjednosnim službama, kojima su odavali dokumenta sa različitim stepenom povjerljivosti, među kojima i državnu tajnu.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Makedonije potvrđeno je medijima da su telefonski obavješteni o hapšenju Božinovskog i da čekaju formalnu potvrdu.

Božinovski je, široj regionalnoj javnosti, poznat po tezi da legendarni makedonski pop pjevač Toše Proeski nije poginuo u saobraćajnoj nesreći, već da je skriven od strane Vatikana.

Božinovski je javnosti Crne Gore poznat i po tekstovima objavljenim u Vijestima i Danu, tokom 2011., u kojima je govorio o svojim ''senzacionalnim'' saznanjima o duvanskoj aferi i o navodnim sastancima sa Stankom Subotićem Canetom u Budvi.

Ludi Milojko, kako je po pisanju srpske novinske agencije Tanjug, bilo kodirano ime Božinovskog, u Danu i Vijestima je prepričavao kada se i  kako u Crnoj Gori navodno sastajao sa Stankom Subotićem, sa kojim su ga navodno povezali ljudi bliski premijeru Milu Đukanoviću.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније