Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 12. 2020. 10:24 >> 10:24

DOAJEN HRVATSKE TELEVIZIJE

Preminuo tvorac "Kviskoteke" Lazo Goluža

Doajen Hrvatske televizije i tvorac legendarne "Kviskoteke", Lazo Goluža preminuo je u 85. godini.

To je za 24sata.hr potvrdio njegov sin Dominik Goluža.

Legendarni novinar i urednik diplomirao je komparativnu književnost i italijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a nakon studija s Pajom Kanižajem pokrenuo je časopis "Paradoks".

Najveći doprinos dao je na području kvizova među kojima su: "Tri, dva, jedan...ali vredan", "Peščani sat", "Brojke i slova"... Njegov najpoznatiji projekt je "Kviskoteka" koja se prvi put emitovala 1979. godine, a voditelj je bio Oliver Mlakar.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније