Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta ]

26. 08. 2020. 22:00 >> 22:09
12

VUČIĆ

"Zabrinuti smo zbog čestih prijetnji ratom"

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ponovio je danas da je stav Beograda "apsolutno poštovanje Dejtonskog sporazuma" i očuvanje Republike Srpske (RS), na način koji je predviđen u tom mirovnom sporazumu, i dodao da je očuvanje mira od suštinskog značaja i za narod Srbije i za narod RS.

Nakon sastanka sa rukovodstvom RS, u Beogradu, Vučić je rekao da ga je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik obavijestio o problemima i onome što on smatra kršenjem Dejtonskog sporazuma na štetu RS, i da je sa njim imao razgovor i u četiri oka.

"Mislim da ne moram da govorim kolikom nam je stalo ne samo do dobrih odnosa sa RS, nego i do RS uopšte. Rekao sam da je moj stav apsolutno poštovanje Dejtonskog sporazuma. Očuvanje mira i stabilnosti je od suštinskog značaja za Srbiju i za RS. Na prijetnje ratom moramo da odgovaramo mirno, strpljivo i trpeljivo. Mi ne smijemo da učestvujemo u toj igri, nego da poštujemo sporazume koje smo potpisali", rekao je Vučić.

On je rekao da je zabrinut zbog izjava onih koji često prijete ratom, ali da se nada da nikome neće pasti na pamet da to i sprovede, dodavši da Srbija nikada više neće dozvoliti progon ili pogrom srpskog stanovništva.

Пратите нас на

Коментари12

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније