Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

11. 10. 2013. 19:22 >> 19:23

KOSOVSKA VLADA

Ukinute kosovske takse za Preševsku dolinu

Uz ukidanje takse za vozila za tri općine s juga Srbije, Thaci ponovno pozvao kosovske Srbe na lokalne izbore.

Na zahtjev premijera Kosova Hašima Tačija, članovi kosovske Vlade usvojili su odluku o ukidanju taksi za vozila građanima opština na jugu Srbije – Preševo, Bujanovac i Medveđa, pri ulasku na Kosovo.

 

 

Odluka stupa na snagu 21. oktobra, a kompenzaciju troškova za ulazne takse za vozila, čime će se olakšati Albancima koji žive u Preševskoj dolini, preuzima Vlada Kosova.

„Od rukovodstva Preševa, Medveđe i Bujanovca očekujemo da nastave dijalog s Vladom u Beogradu. Uvijek smo podržavali i podržavaćemo legitimne zahtjeve za afirmaciju njihovih nacionalnih, političkih i demokratskih prava“, rekao jeTači u obrazloženju odluke.

Istovremeno je izrazio i zahvalnost cijelom političkom spektru na Kosovu na „mirnom, korektnom i konstruktivnom“ početku predizborne kampanje, te je još jednom pozvao Srbe sa sjevera Kosova da učestvuju na predstojećim lokalnim izborima, 3. studenog.

„Nadam se i snažno vjerujem da će ovoga puta na sjeveru i pripadnici srpske zajednice učestvovati u tom procesu, zbog čega ih pozivam da se angažiraju na izborima i integraciji četiri sjeverne opštine u ustavni i zakonski okvir Kosova kako bi se vlast i suverenitet sprovodila na cijeloj teritoriji Republike Kosovo“, poručio je Tači.

(Aljazeera)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније