Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 10. 2013. 10:21 >> 10:21

SLUČAJ AGROBANKA

Podignuta optužnica protiv Jožefa Kase

Specijalno tužilaštvo iz Beograda podiglo je optužnicu protiv bivšeg potpredsjednika Vlade Srbije Jožefa Kase u slučaju "Agrobanka", piše novosadski "Dnevnik".

Optužnica je podignuta u slučaju "Agrobanka - filijala u Subotici", čiji je Kasa bio direktor.

Optužnica je u vezi s navodima da su odobreni pojedini krediti firmama Peđe Mališanovića - "Azohem", "Mala Bosna" i "Azotara" Subotica, navodi list, pozivajući se na nezvanične izvore iz beogradskog Specijalnog suda.

Optužnicom su obuhvaćeni i bivši pomoćnik direktora subotičke Filijale "Agrobanke" Zoran Malešević i Peđa Mališanović.

Jožef Kasa, Zoran Malešević i Peđa Mališanović bili su u pritvoru od 20. novembra 2012. do 12. februra ove godine, kada su odlukom suda pušteni da se u daljem postupku brane sa slobode.

Taj postupak pokrenut je u novembru 2012. godine, kao proširenje istrage u osnovnom predmetu "Agrobanka".

Predmetom su obuhvaćeni i bivši predsjednik Izvršnog odbora "Agrobanke" Dušan Antonić, kao i njegovi nekadašnji saradnici u toj banci Bojan Zarić, Slavoljub Korićanac, Boban Labović i Vehbo Papić.

Kasa, bivši predsjednik Saveza vojvođanskih Mađara, bio je i gradonačelnik Subotice, potpredsjednik Vlade Srbije, a u julu je izabran za glavnog i odgovornog urednika lokalnih "Subotičkih novina".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније