Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

25. 09. 2013. 22:59 >> 22:59
3

SARAĐUJU, ALI…

Nikolić: Ne prihvatamo prijem Kosova u UN

Srbija je sporazumima sklopljenim uz posredovanje EU pokazala da želi da zaštiti srpsku zajednicu na Kosovu i da svim žiteljima Pokrajine obezbijedi normalan život, poručio je predsjednik Srbije Tomislav Nikolić u Generalnoj skupštini UN. Međutim, to nikako ne znači da Srbija namjerava da prihvati prijem Kosova u UN, kazao je Nikolić.

Takođe je rekao da se Srbija sada "okreće budućnosti" i da sa svim susjedima želi da gradi dobre odnose i sa njima sarađuje radi "unaprjeđenja životnog standarda građana u svim zemljama regiona".

Prema Nikolićevim riječima, Srbija se "sa svojim susjedima može takmičiti samo u tome ko je dostigao viši nivo u zaštiti ljudskih prava". U svemu ostalom, dodao je Nikolić, "treba da sarađujemo, pomažemo se i podstičemo na bolje rezultate".

On je rekao da je Srbija spremna da poveća obim svog učešća u međunarodnim mirovnim misijama i najavio da će srpski vojnici i policajci uskoro biti angažovani u Maliju, a podsjetio je da ih ima u misijama u Obali Slonovače, Liberiji, DR Kongo, Haitiju i Libanu, na Kipru, u regionu Bliskog istoka, u Ugandi i u vodama Somalije.  

Predsjednik Srbije je zatražio da se mandat UNMIK-a na Kosovu ne mijenja, da se broj pripadnika te misije UN ne smanjuje, i da se "njene aktivnosti ojačaju". 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније