Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Tanjug, objavila B.B. ]

09. 07. 2019. 10:15 >> 10:15
5

SLOVENAČKI PREMIJER O MIGRANTIMA

Šarec za Fronteks na granici sa Srbijom i BiH

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je da Slovenija neće postati "džep" u kojem će zapeti velik broj migranata, kako se zbog mjera jače kontrole na granicama Slovenije s Austrijom i Italijom boji slovenačka parlamentarna opozicija.

Hina prenosi ocjenu Šareca da bi problem ilegalnih ulazaka migranata u Sloveniju riješilo samo postavljanje Fronteksa (evropske granične službe i obalske straže) na spoljne granice EU, odnosno na granicu Hrvatske sa susjednim državama zapadnog Balkana.

"Da bi se uspješno riješio problem ilegalnih migranata u Sloveniji, bilo bi potrebno postaviti pripadnike Fronteksa na hrvatsko-srpsku i hrvatsko-bosanskohercegovačku granicu", kazao je Šarec novinarima nakon sastanka sa vlastima opštine Kostel na jugu Slovenije, gdje se nalazi jedna od migrantskih ruta.

Šarec je dodao da sve dok Evropska unija u te svrhe ne bude upotrijebila Fronteks na spoljnim granicama EU, sve dotle će Slovenija imati migracije i na svojoj granici.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније