Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

28. 05. 2019. 17:30 >> 20:47
30

MIRNO NAKON AKCIJE

Kosovo: Uhapšeno 19 policajaca, pet povrijeđeno

Bilans današnje policijske operacije na Kosovu je 28 osoba, pet povrijeđenih policajaca, od kojih je jedan ranjen iz vatrenog oružja, te šest povrijeđenih građana koji su bili na barikadama.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da je u današnjoj akciji na teritoriji Kosovske Mitrovice, Leposavića i Zubinog potoka uhapšeno 28 osoba -19 policajaca i devet građana. Od tih 19 policajaca, 11 su Srbi, sedam Albanci i jedan Bošnjak. 

"Dvanaest uhapšenih je sa sjevera, sedam sa juga, a svih devet građana su Srbi iz Zubinog Potoka, obični građani koji su im se suprotstavili kod mjesta Varage", rekao je Vučić u Skupštini. 

Miradije Keljmendi iz Inspektorata Policije Kosova na vanednoj konferenciji za novinare je izjavila da je nakon godinu dana istrage u saradnji sa Specijalnim tužištvom Kosova i Policijom Kosova sprovedena operacija hapšenja policijskih službenika na sjeveru Kosova. Keljmedni je kazala da su zaposleni u Policiji Kosova uključeni u kriminalne radnje, osumljičeni za krivična djela "učešće ili organizacija kriminalne grupe" u vezi sa drugim krivičnim djelima kao što su "krijumčarenje robom", "zloupotreba službene pozicije", "podmićivanje", "zabranjena trgovina", itd.

Poslije jutrošnje akcije hapšenja koju su izveli pripadnici specijalne jedinice ROSU, na sjeveru Kosova je mirno, ali napeto. 

Neizvjesno je šta će se dešavati do kraja dana pa su građani u grupama okupljeni u gradovima.

Srpski mediji javljaju da je oklopna kolona vojske te zemlje krenula iz Kraljeva prema Raški i da je Mig 29 nadletio Novi Pazar u pravcu Kosova.

U školama u Kosovskoj Mitrovici danas nije bilo nastave.

Kako prenosi agencija Beta, četvorica Srba koji su jutros uhapšeni u tom gradu na sjeveru Kosova pretučeni su od strane policajaca ROSU, a batine je dobila i jedna djevojka koja se zatekla na tom mjestu, ima i povrijeđenih od suzavca.

Tokom akcije hapšenja specijalci su, po izjavama očevidaca, tukli uhapšene u opštini Zubin Potok.

Na društvenim mrežama su osvanuli i snimci na kojima se vidi kako oklopna vozila kosovske policije probijaju barikade koje su postavili građani.

Пратите нас на

Коментари30

Остави коментар
Види још

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније