Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

01. 09. 2013. 12:58 >> 12:58

NA POČETKU-MLADI

Počeo Bledski strateški forum

Premijerka Slovenije Alenka Bratušek otvorila je danas Bledski strateški forum, posvećen budućnosti Evropske unije i svijeta, a ovogodišnje zasjedanje počelo je razgovorima o položaju mladih.

Bratušekova je rekla da je posljednjih mjeseci učestvovala na brojnim razgovorima o mladima i omladinskoj politici, i spoznala da razgovori na ovu temu "veoma brzo postaju lavirint bez izlaza", ako se ne razmatraju u okviru teškoća cijelog društva.

"Sukobljavanje sa nezaposlenošću mladih je jedan od glavnih prioriteta slovenačke vlade, koja je svjesna koliko je važno obezbijediti mladima više radnih mjesta, bolje obrazovanje i podstreke za finansijsku samostalnost", kazala je premijerka Slovenije.

Ona je dodala da rastuću nezaposlenost među mladima nije moguće razmatrati kao samostalni problem, već da se moraju tražiti rješenja za izlazak iz krize sa kojom se suočava cijelo slovenačko i evropsko društvo.

Na osmom Bledskom forumu učestvovaće oko 500 ljudi iz svijeta politike, ekonomije, nauke, kao i  predstavnici međunarodnih organizacija iz više od 50 zemalja.

Centralni dio Bledskog foruma počinje sjutra popodne. Učesnike će pozdraviti  Alenka Bratušek i slovenački ministar vanjskih poslova Karl Erjavec, a održaće se više panel-rasprava o političkim i ekonomskim promjenama u svijetu i Evropi kao i izazovima s kojima se, u svjetlu ekonomske krize i institucionalnih izazova, u svom budućem razvoju susrijeće Evropska unija kako bi obezbijedila demokratsku legitimnost, ali i ekonomsku konkurentnost na globalnom planu.

Na Forumu lidera o promjenama u Evropi i svijetu učestvovaće, prema najavama, i slovenački predsjednik Borut Pahor, austrijski predsjednik Hajnc Fišer i italijanski premijer Enriko Leta.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније