Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Beta, Objavila: R.P. ]

11. 02. 2019. 19:52 >> 19:30
14

POLICIJA SAOPŠTILA

Dva krivična djela za napadače iz Splita

Splitsko-dalmatinska policija saopštila je da je napadače na vaterpoliste Crvene zvezde u Splitu prijavila za dva krivična djela počinjena iz mržnje.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno postojanje osnovane sumnje da su dva 25-godišnjaka i 23-godišnjak, iz mržnje počinili krivično djelo teške fizičke povrede u pokušaju, kao i krivično djelo razbojništva, kojim su oduzeli klupski dres", navela je policija.

Kao razlog napada navodi se to što su osumnjičeni kod jednog od vaterpolista uočili klupska obiljeležja na odjeći i u nameri da ta obiljeležja oduzmu, više puta ga udarili šakama, nogama i palicama po tijelu.

Pritom su ga nazivali pogrdnim imenima i prijetili mu, a nakon što je on u bjekstvu skočio u more, od njega su i dalje, uz prijetnju nožem, zahtjevali predaju odjeće s klupskim obiljeležjima, što je on na kraju i učinio. Tom prilikom je 29-godišnji vaterpolista lakše povrijeđen.

U saopštenju se dodaje da je u istrazi razgovarano sa svjedocima, da su obavljene pretrage stana i drugih prostorija koje koriste osumnjičeni, kao i druge mjere. Kod 25-godišnjeg osumnjičenog pronađena je i oduzeta majica s klupskim obiljeležjima.

Svi osumnjičeni su u pritvoru, a istraga se nastavlja.

Policija je juče ujutro uhapsila tri osobe zbog napada na splitskoj Rivi, a za još dvojicom traga.

Napad na vaterpoliste, koji se dogodio u subotu popodne, osudili su brojni hrvatski političari, kao i Hrvatski olimpijski odbor.

Пратите нас на

Коментари14

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније