Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

20. 12. 2018. 07:56 >> 07:56
5

PISMIMA VIČIĆU I TAČIJU

Tramp, i zvanično, razgraničenje stavio na sto

Pismima Aleksandru Vučiću i Hašimu Tačiju, Donald Tramp je praktično, razgraničenje kao rješenje problema Kosova, i zvanično stavio na sto, piše "Blic".

List navodi, pozivajući se na diplomatske izvore u Vašingtonu, da su na Trampa uticaj vjerovatno izvršili savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džon Bolton i državni sekretar Majk Pompeo, koji su prethodnih mjeseci bili posvećeni ovom pitanju.

"Ovo je nesumnjivi pokušaj Amerike da vrati uticaj na Balkan. Ono što je (Emanuel) Makron pokušao da uradi u Parizu 11. novembra, sada očigledno pokušava Tramp", kaže izvor "Blica".

Za zvanični Brisel ovako otvorena ponuda Trampa predstavlja veliko iznenađenje, a SAD žele da pokažu da se Evropska unija pokazala nesposobnom da riješi kosovski problem, dodao je isti izvor.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније