Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Index.hr, objavila B.B. ]

25. 10. 2018. 15:47 >> 15:26
1

BIH - HRVATSKA

Migranti proveli noć na graničnom prelazu

Granični prelaz Maljevac, između Hrvatske i BiH, zatvoren je i jutros. Kako doznaje N1, noć je prošla mirno, migranti su spavali na tlu, grijući se uz vatru koju su ložili. Ima ih oko 250, a među njima ima žena i djece.

Na granici je i jutros garda koju je postavila hrvatska policija, kao i povećan broj hrvatskih policajaca.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Hrvatske, izjavilo je da su dvojica policajaca lakše povrijeđena kada je grupa migranata koja nije uspjela preći granicu kod Maljevca, policiju gađala kamenjem i drugim predmetima.

"U jednom trenutku, prilikom postupanja BiH policije koja je migrante odmicala od same granične crte prema dubini svoje teritorije, grupa migranata krenula je direktno prema hrvatskoj policiji koja je tom prilikom odbila pokušaj nasilnog nezakonitog ulaska na hrvatsku teritoriju. Zatim su migranti bacali kamenje i druge predmete na pripadnike hrvatske policije. Dva policajca su lakše povrijeđena, te su zatražila ljekarsku pomoć", izvijestio je MUP.

Nezvanično se saznaje da su trojica migranata povrijeđeni u naguravanju, te da su im pomoć pružili članovi udruženja "Ljekari bez granica" koji su na bosansko-hercegovačkoj strani. Mediji su javili kako je povrijeđeno i petogodišnje dijete.

Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović, juče je potvrdio da zbog grupe migranata koja se nalazi kod Maljevca, nije bilo ulaska hrvatske policije na teritoriju Bosne i Hercegovine "niti će biti, niti za time postoji potreba".

"Migranti koji su smješteni u Unsko-sanskom kantonu su probili jedan kordon bosansko-hercegovačke policije, došli su do hrvatske granice i tu ih je zaustavila hrvatska policija", objasnio je Božinović.

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније