Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

09. 08. 2013. 09:44 >> 09:44
2

DOGOVOR PAO

Pozivni za Kosovo +383

Srbija i Kosovo blizu su postizanja dogovora o telekomunikacijama, javio je Radio Slobodna Evropa.

Dogovoreno je da Kosovo dobije međunarodni pozivni broj 383, za taj broj bi u odgovorajućoj agenciji već na jesen aplicirala neka treća država, zemlja-članica EU, o kojoj bi se saglasile Srbija i Kosovo – to bi mogla biti Švedska, Italija ili Austrija.

Najtvrđi orah u pregovorima bio je srpski Telekom operater na Kosovu, a i o tome je dogovor postignut, jer će srpski operater imati takođe dio kosovskog tržišta, tako da se neće morati birati kod 383, ako se sa Kosova zove Srbija.

Priština je na kraju popustila i prihvatila kompromis da na Kosovu operiše i srpski telekom operater. Vjerovatno će ovo biti najvažnije za kosovske Srbe, da ne moraju kada zovu Srbiju da plaćaju međunarodnu tarifu, nego će to biti lokalni pozivi, navodi RSE.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније