Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Mina, Objavila: R.P. ]

09. 10. 2018. 13:10 >> 15:30
6

SKORO 30 POVRIJEĐENIH

U udesima kod Jagodine sedmoro poginulih

U lančanim sudarima na auto-putu Beograd-Niš, kod Jagodine, sedam osoba izgubilo je život. MUP Srbije je saopštio da je 27 osoba povrijeđeno, od kojih je 17 zadržano na liječenju. Oštećeno je preko 40 vozila, od kojih su neka potpuno uništena.

Na tom dijelu auto-puta dogodile su se, jutros oko 7:20, dvije saobraćajne nesreće, po jedna u oba smjera, jedna od druge udaljena oko 400 metara.

U saobraćajnoj policiji preciziraju da su tri osobe poginule na traci iz pravca Niša, i četiri na traci iz pravca Beograda.

Najprije je bilo saopšteno da su na licu mjesta stradale tri osobe, zatim šest, a prema najnovijim informacijama stradalo je sedam osoba.

U Opštu bolnicu u Jagodini smješteno je sedam povijređenih osoba - dvoje državljana Srbije i po jedan Njemac, Grk, Turčin, Albanac i Poljak. Kako je Tanjugu izjavio direktor bolnice Miloš Lukić, jedna osoba je prebačena na Odjeljenje neurohirurgije u Ćupriji, a ostale su zadržane u Jagodini, i radi se o hirurškim i ortopedskim povredama.

"Povrede su ozbiljne, ali niko nije životno ugrožen", rekao je Lukić. U Urgentnom centru Opšte bolnice u Ćupriji, centralne i najveće zdravstevne ustanove između Beograda i Niša, na zbrinjavanju povrijeđenih "angažovani su brojni ljekari uključujući i direktora Slobodana Gajića", rečeno je Tanjugu.

Uviđaj je u toku, a do nesreće je najvjerovatnije došlo usljed slabe vidljivosti izazvane maglom.

Na mjestu udesa nalaze se pripadnici Uprave saobraćajne policije i Sektora za vanredne situacije, navodi se u saopštenju.

Alternativni pravac smjera Beograd-Niš je isključenje na petlji Jagodina ka gradu, do Ćuprije.

Iz Niša ka Beogradu isključenje je na petlji Ćuprija do grada, zatim do Jagodine, gdje se nazad vozila vraćaju na auto-put ka Beogradu.

(Video: Radio-televizija Srbije)

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније