Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ B92; Objavila: J.B.Č. ]

24. 09. 2018. 08:37   >>  08:20

SA ŠVAJCARSKOG BRODA

Nigerijski pirati oteli Hrvata, Bosanca, Slovenca

Nigerijski pirati oteli su 12 članova posade sa švajcarskog teretnog broda, javio je sinoć BBC.

Hrvatski portal Index.hr prenio je da je sedam otetih članova posade sa Filipina, a među otetima su i jedan Hrvat, državljanin BiH, Slovenac, Ukrajinac i Rumunj. Tu je informaciju objavila nigerijska agencija za pomorsku upravu i sigurnost (NMASA).

Zvaničnik NMASA-e Sandej Umoren kaže da se za sada svi oni smatraju nestalima.

Oteti brod je prevozio pšenicu iz Lagosa u Port Harkourt u Nigeriji, a napadnut je u subotu. "Piratska banda na brod 'Glarus' ukrcala se pomoću dugih merdevina nakon čega su izrezali žicu na palubi", saopšteno je kompanije "Masoel Šiping" za AFP.

Vieruje se da su napadači zarobili između 12 i 19 članova posade.

Portparol kompanije čiji je brod otet kazao je da su prema njihovim saznanjima pirati uništili većinu komunikacijske opreme, a agencije prenose da su pirati bili naoružani.

Piratski napadi i otmice su česte u Nigeriji, a osim stranaca, česte mete su i bogati Nigerijci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније