Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

13. 09. 2018. 12:07 >> 11:53
8

TAČI OCIJENIO

Sporazum sa Srbijom u interesu Kosova i regiona

Predsjednik Kosova, Hašim Tači, ocijenio je danas da je pravno obavezujući sporazum o normalizaciji odnosa sa Srbijom u interesu Kosova i regiona, kao i da je o tome dobio potvrdu tokom posjeta Tirani, Podgorici i Skoplju.

 

Tači je na konferenciji za novinare kazao da zemlje regiona podržavaju dijalog i ocijenio da bi sporazum sa Srbijom otvorio evropsku perspektivu dvije zemlje.

"Svi su za dijalog i svi su za pregovore. Svi bi pozdravili sporazum Kosova i Srbije koji bi otvorio evropsku perspektivu. Sreo sam se sa predsjednicima Albanije i Crne Gore i premijerom Makedonije. Ove zemlje podržavaju dijalog i pozdravili bi mirovni sporazum u interesu dvije zemlje", kazao je Tači.

Razgovori neće biti laki zbog demarkacije granice u dužini od 430 kilometara i neće biti međusobnog priznanja bez okončanja tog procesa, ocijenio je Tači.

"Korekcija granice obezbjeđuje direktno priznanje od Srbije i pripajanje (Preševske) doline Kosovu. Priznanje od strane Srbije podrazumijeva i priznanje pet država EU koje nijesu priznale Kosovo i podrazumijeva početak procesa stvaranja Vojske Kosova", rekao je on i dodao da to istovremeno znači i eliminisanje ruskog veta u SB UN.

Prema njegovim riječima, Kosovo bi nakon toga priznalo još 80 država koje ga do sada nijesu priznale.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније