Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

03. 08. 2018. 08:05 >> 07:56
3

BIVŠI STRATEG TRAMPA

"Balkan bi mogao dobiti mnogo važnije mjesto..."

Stiv Benon, bivši strateg Donalda Trampa, tvrdi da bi Balkan u novom geostrateškom okruženju mogao dobiti mnogo važnije mjesto na svjetskoj sceni

"Evropa je veoma važna za predsjednika Trampa i očigledno vrlo važna za Sjedinjene Države, jer ste vi majka-civilizacija iz koje je novi svijet nastao," kaže Benon u intervjuu za RTRS.

Mišljenja je da će Balkan postati mnogo važnije mjesto na svjetskoj sceni, gdje u novom geostrateškom okruženju Kina, Iran i Turska formiraju neku vrstu saveza. 

Kada je riječ o Hladnom ratu, Benon smatra da on nije završen. 

"Mislim da je vrlo važno ono što se desilo u Helsinkiju, to je pozitivno. Ponuda Putinu da posjeti Vašington takođe je pozitivna, nakon čega je Putin pozvao predsjednika Trampa u Rusiju. Mislim da je to način na koji treba komunicirati", kaže Benon.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније