Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Beta; B.V.

20. 05. 2018. 13:15   >>  13:07 6

PREDIZBORNI SKUP

Erdogan stigao u Sarajevo, grad pod opsadom

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan doputovao je u Sarajevo, gdje će se sastati sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, a potom održati predizborni skup uoči vanrednih predsjedičkih parlamentarnih izbora zakazanih za 24. jun.

 

Mjere bezbjednosti u Sarajevu podignute u na najviši nivo, a medijskim ekipama nije bilo dozvoljeno snimanje u krugu sarajevskog aerodroma, gdje je sletio avion kojim je doputovao Erdogan.

Sarajevski aerodrom obezbjeđuju policajci naoružani dugim cjevima. Navodno je to bio zahtjev turske ambasade u BiH.

Erdogan je radnu posetu Sarajevu počeo sastankom sa predsjedavajućim Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem, a potom će biti održan predizborni skup u olimpijskoj dvorani "Zetra", na kojem bi, prema procjenama, trebalo da učestvuje oko 15.000 ljudi.

Veliki broj Erdoganovih sljedbenika u Sarajevo je stigao iz BiH, regiona i zapadnih zemalja, posebno Njemačke i Holandije.

Organizaciju skupa u "Zetri" preuzela je Unija evropskih turskih demokrata, sa sjedištem u Beču, a pored Erdogana okupljenima će se obratiti i lider SDA Bakir Izetbegović.

Pojedini sarajevski mediji, poput Dnevnog avaza, objavili su vijest da su iz ambasade Turske u BiH brojnim novinarima ukinuli akreditacije bez ikakvog obrazloženja, pa tako neće moći da prisustvuju mitingu.

Najavljena je i šetnja Erdogana i Izetbegovića Baščaršijom, njihova zajednička večernja molitva u Gazi Husrevbegovoj džamiji.

Erdoganu će u Sarajevu biti dodijeljena titula počašnog doktora na Internacionalnom univerzitetu.

Plakati dobrodošlice turskom predsjedniku polijepljeni su širom grada, a unutrašnjost dvorane "Zetra" prekrivena je turskim zastavama.

Ranije je objavljena vijest da turske obavještajne agencije raspolažu informacijom da bi tokom posjete balkanskim zemljama na Erdogana mogao biti izveden atentat.

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić, kao i direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela u BiH izjavili su da nemaju informacije da bi u Sarajevu mogla biti ugrožena bezbjednost turskog predsednika.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније