Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: HRT, Objavio: I. P. ]

23. 02. 2018. 09:57   >>  09:56

HAOS U HRVATSKOJ

Problem sa snijegom - škole ne rade, pomaže vojska

Snijeg i dalje otežava vožnju u Lici, Gorskom kotaru, srednjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, javila je Hrvatska radio-televizija (HRT).

 

Zbog jakog vjetra na snazi su uobičajena ograničenja, apel je da se na put ne kreće bez zimske opreme.

Ni danas u većini škola na područjima gdje snijeg stvara poteškoće nema nastave, a u pomoć stanovnišvu dolazi i Hrvatska vojska.

Na zahtjev župana Ličko-senjske županije, vojska je angažovana kao ispomoć operativnim snagama civilne zaštite u otklanjanju posljedica sniježnog nevremena.

Dvadesetak centimetara novog snijega napadalo je noćas na sjeveru zemlje. Zimska je služba proglasila treći stepen pripravnosti što znači da pedesetak ralica na varaždinskom i tridesetak na međimurskom području čiste ceste. 

Nakon obilnog snijega i snažne bure - slijede i veliki temperaturni minusi. Meteoalarm izdao je crveno upozorenje za Primorje i Kvarner te Velebitski kanal, zbog sjeveroistočnog vjetra - koji bi mogao duvati i do 150 kilometara na sat.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније