Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: P.R. [ Beta ]

16. 01. 2018. 16:09 >> 15:36

ZVANIČNICI ŠOKIRANI

OEBS traži temeljnu istragu

Aktuelni predsjedavajući Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS), italijanski ministar spoljnih poslova Anđelino Alfano i generalni sekretar OEBS-a Tomas Greminger izrazili su šok i ogorčenost zbog ubistva Olivera Ivanovića na Kosovu i zatražili brzu i podrobnu istragu da se pronađu odgovorni.

"Šokirani smo ubistvom Olivera Ivanovića. Najstrože to osuđujemo i tražimo da se odmah sprovede brza i temeljna istraga da se identifikuju odgovorni za tako gnusan zločin", rekli su Alfano i Greminger i izrazili najdublje saučešće sa porodicom i prijateljima ubijenog srpskog političara, navodi se u zajedničkom saopštenju koje je proslijedila organizacija.

Oni su pozvali sve aktere da pokažu smirenost i da pomognu policijskim agencijama u sprovođenju istrage.

Predsjedavajući OEBS-a Alfano je rekao da ovo ubistvo ne bi trebalo da skrene Kosovo i njegov narod od njihovih napora da izgrade demokratsko, mirno i bezbjedno društvo.

"Dijalog je jedini prihvatljiv način da se postignu politički ciljevi i pozivam sve strane da ne podležu provokacijama i mržnji već da pokažu fleksibilnost i nastave na putu pomirenja", rekao je Alfano.

Generalni sekretar Greminger je dodao da je lično sarađivao sa Oliverom Ivanovićem i da je bio impresioniran njegovom posvećenošću dijalogu i saradnji sa svim stranama.

"On je bio sagovornik koga su svi cijenili", rekao je Greminger.

Predsjednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Oliver Ivanović je jutros ubijen ispred prostorija stranke u Kosovskoj Mitrovici sa više hitaca iz pištolja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније