Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta; Objavio: I. P. ]

25. 10. 2017. 14:52 >> 14:21
8

HOJT JI U PRIŠTINI

SAD će nastaviti da podržava Kosovo

Zamjenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju, Hojt Brajan Ji, izjavio je danas u Prištini da će SAD nastaviti da svestrano podržava Kosovo.


Kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Kosova, Hojt Brajan Ji je tokom sastanka sa Hašimom Tačijem kazao da je evropska perspektiva Kosova i cijelog regiona "prioritet SAD". 

Tači i Hojt Ji su razgovarali i o bilateralnim odnosima, ulozi SAD u regionu, evroatlanskoj perspektivi Kosova, dijalogu sa Srbijom i drugim pitanjima od zajedničkog interesa.

Navodeći da podrška Vašingtona Kosovu i regionu ostaje ključ za održivi mir i stabilnost, Tači je izrazio zahvalnost za "neprekidnu podršku SAD za sve sektore života na Kosovu".

Govoreći o prioritetima Kosova, Tači je istakao proces okončanja liberalizacije viznog režima sa EU, finalizaciju dijaloga sa Srbijom i transformaciju Bezbjednosnih snaga u Oružane snage Kosova, ekonomski razvoj i jačanje vladavine zakona.

Sagovornici su ocijenili i da je Kosovo lider u regionu u borbi protiv terorizma i ekstremizma.

Hojt Brajan Ji se ranije u Prištini sastao sa predsjednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem, a tokom dana će se sastati i sa premijerom Kosova Ramušom Haradinajem i sa predstavnicima zajednica zastupljenih u kosovskom parlamentu.

Prije Prištine, američki zvaničnik posjetio je Beograd.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније